Párizs mindig jó ötlet - Útinapló I.

4 éjszaka  és 6 fő P Á R I Z S B A N
Férjem,én,Öcsém,Anyum,Apum,Anyósom
„Párizs egy kitűnő választás, ha az ember nem szeretne nagyon távol utazni, de mégis valami különlegeset szeretne megnézni.
Igazi kincs, mint történelem, mint érzelmi szempontból.
Így esett hát a Francia fővárosra, Párizsra a választásom. Az időpont adott volt, a családi márciusi születésnapok miatt. A repülőjegyet időben már 6 hónappal indulás előtt beszereztem, mert Párizsba viszonylag drága az utazás a többi Európai nagyvároshoz képest.
Napi szinten figyeltem a változásokat és akkor csaptam le a jegyre, amikor a lehető legkedvezőbb volt. Meglepetésként szerveztem ezt az utat, 6 főnek volt ez az idei születésnapi ajándéka.
Így tehát 6 db jegyet kellett beszereznem, sikerült elég jutányos áron, mindössze 20.000 ft/fő-ért, helyjeggyel oda-vissza. Kisebb csapatként utaztunk, ennyi embernél igenis számít, hogy mennyi a jegy. A szállás szintúgy nagyon fontos tényező, a legjobb lehetőség 5000 ft/fő/éj-ért találtam a HOTEL F1-ben. Ez szinte ingyen volt párizsi szinten. Ezen a szálláson 3 ágyas szobák vannak, egy franciaágy és egy emeletes ágy található a szobában, meg asztal, tv, csap. Nekünk a szállás nem volt lényeges, csak aludni mentünk oda. Este 11 tájban értünk oda és másnap reggel 6-kor keltünk. Szóval két szobát foglaltam. Nem egy luxus lakosztály, de a célnak tökéletesen megfelelt.” - Férjem utólagos szavai. - Hálám, szeretetem nem tudom szavakba önteni, az érzés, hogy valaki ennyire szeret leírhatatlan. A Párizs előtt egyetlen éjszakával bejegyzésben többet írok majd erről, mekkora öröm volt ez az utazás számomra. Olyan élmény, ami egy életen át elkísér a biztos. Boldog volt a 30. születésnapom. Mindenkinek olyan CSODÁT kívánok, melyet én is kaphattam. Talán akkor sem és azóta sem hiszem el, hogy valóban ott jártam a Francia főváros szívében.
EasyJet légitársasággal repültünk, ami a Párizs Charles de Gaulle Repülőtéren (CDG) száll le, ami egyébként az Orly reptér kivételével a legközelebb van Párizshoz, szemben a Ryanair reptéréhez  képest. Nem volt feladott bőröndünk, csak kézipoggyászaink, erre a viszonylag rövidebb időre tökéletesen megfelelt.
A reptérről való bejutás 11,40E/fő volt a RER B járatával, a jegyeket pedig már a reptéren megvettünk a két napos Múzeum Pass-al (48E/fő) és a 4db 10-es carnet (vonaljegy tömbbel) együtt. Szombati napon érkeztünk meg Párizsba négy óra körül (kis késéssel, a gépünk csúszása miatt) Az első napunkba a késői érkezés miatt egy mini esti városnézés fért csak bele. Amit a Férjem pontosan megszervezett.
Miután bementünk a szállásra a RER-el és a metróval, ahova körülbelül egy 1 óra volt az út, ami csökkenthető lett volna, ha egy olyan rer-el utazunk, ami nem áll meg minden állomáson (ecit). A RER jegy a metró közötti átszállásra is jó, így a vonatjegyhez hozzá tartozik a szállásunkhoz legközelebb eső végső metrómegálló.
A szálláson való lepakolás után (18:30) La Defense felhőkarcoló negyedbe mentünk, ahol még nyitva volt Auchan és vettünk egy pár készételt kb. 3 Euróért fejenként.
(Illetve mindenki, amit gondolt azt vett magának és annyit, amennyit gondolt, ez teljesen egyéni.) Így első estére tökéletesen megfelelt.
Visszafele busszal mentünk 73-as busszal utaztunk a Diadalívig. Ahova aznap nem mentünk fel, mert a két napos Museum Pass kártyát (48euro) csak hétfőn szerettük volna aktiválni. Onnan tovább sétáltunk a Avenue des Champs-Élysées (kiejtése: Sa(n)zelizé) le egészen Tuileriák kertje (Jardin des Tuileries) és onnan visszametróztunk a szállásra. Nagyjából éjfélre értünk vissza.
Árak: 
Repjegy: 20.000/fő 
Szállás: 20.000/fő/4éj 
Vonaljegy: 6000/1tömb/10db jegy (6 db-t vettünk) 
Rer: 4000f/fő*2 (oda és majd vissza is) 
Museum Pass: 16.000ft/fő 
Eiffel-torony belépő nem volt benne, ezért az 6000/fő 
Angelina cukrászda 6000/fő 
Éttermek 10.000/fő*4 alkalom 
Boltok, és egyebek 20.000/fő 
150.000/fő körülbelüli árból jöttünk ki, de sok szépet láttunk és Párizsért tényleg megérte.

Megjegyzések