Minden nap Valentin nap 210/365

F e d e z z ü k  f e l  e g y ü t t
Hotel Narád & Park****
Ú t i n a p l ó
Hotel Narád & Park**** és az elképesztő kilátás

Az újdonság ereje, mert utazni jó.

Hotel Narád & Park**** és a varázslatos lépcső

 „Cool Traveller NEVER SLEEP!‟ A jò Utazó soha nem alszik!‟ - Norina

Hotel Narád & Park**** és a szobám

Ez történt tegnap

Hotel Narád & Park**** és az étterem kikukucskálása.
M Á T R A S Z E N T I M R E I.
Hotel Narád & Park****


Kivételes nap a tegnapi. Sok-sok utazással és rengeteg élményekkel teli. Viszonylag ritkán fordul elő velem, hogy hétköznap utazom. Többnyire a hosszú hétvégék hívogató szavai nyújtanak, potenciális és opcionális lehetőséget az utazásaim létrejöttéhez. (Utazásaink létrejöttéhez.) Néha viszont az élet felülírja a praktikumot, most nem csak azért utaztam, hogy a szabadidőmet feldobjam egy kis kirándulással, hanem azért is, mert a környéken található egy remek kórház, remek szakorvosokkal, remek lehetőségekkel. Viszont erről ennél bővebben nem szeretnék írni. Egy darabig rábízom magam a hozzáértők kezeire és elindulok egy úton a gyógyulás felé.
Szóval a fő egyik indulási ok ez volt. Ugyanakkor, ha már erre a környékre hozott a sors, úgy gondoltam érdemes pár nappal előbb érkezni, hogy az ember megnézze hol is él úgy egyébként. Ezt egy csodálatos szállodaláncnak is köszönhetem, no meg a tökéletes időzítésnek. Így indultam el legújabb kalandtúrámra, hogy a kellemeset a hasznossal töltsem. Nyilván a kellemes rész gyorsan elillan, két éjszaka 3 nap úgy elszáll, hogy az ember észre sem veszi. Amint egy kicsit jobban érezzük magunkat meg még sokkal gyorsabbnak és hihetetlenebbnek tűnik az idő múlása.
Hotel Narád & Park**** és a tökéletes romantikus vacsora helyszín

A H o t e l  N a r á d  &  P a r k**** maga a földi paradicsom. Ez a csoda egy kis nyugalomsziget zavaros világunk szívében.
Hotel Narád & Park****  és egy isteni reggeli
Sokszor mondják, hogy a legjobb gyógymód a pihenés, hiszen a legtöbb probléma alapja a stressz, a túlhajszoltság és a kimerültség. Bizony. Az ember teste el tud fáradni az állandó rohanásban, az állandó megfelelni akarásban az állandó, készenléti helyzetben. Néha szól, hogy állj, hogy most elég.
A Hotel közvetlen közelében
Sokszor mondják, hogy a legjobb gyógymód a pihenés, hiszen a legtöbb probléma alapja a stressz, a túlhajszoltság és a kimerültség. Bizony. Az ember teste el tud fáradni az állandó rohanásban, az állandó megfelelni akarásban az állandó, készenléti helyzetben. Néha szól, hogy állj, hogy most elég.
Hotel Narád & Park**** és a kiváló vacsora

Az első nap izgalmai:

Az autókázás önmagában is mindig tartogathat valami meglepetést, már csak abból is kiindulva, hogy az ember nincs egyedül az utakon és ahol sokan vannak, ott a lehetőségek is megtöbbszöröződhetnek. Most egy normál tankolással, pályamatrica vásárlással és egy kis zenével indultam el. Szeretek az autóban ülve rádiót hallgatni, valamiért kikapcsol. A hajnali kelés sem volt elég, hogy időben összeszedjem magam, ezért reggeli indulás lett. Otthon készített szendvics és egy zéró kóla volt még az útitárs. Köztes állomást most nem vettem célba, ezért a kora délutáni órákban már a Mátrában találtam magam. A levegő friss, a madarak csicseregnek, az emberek mosolyognak, a hely barátságot sugároz magából. Mikor megérkeztem a Hotel elképesztő eleganciája elvarázsolt. Pedig ennyire nem szoktam rajongani egy épületért, de ez valahogy más volt, mint a többi. Ízléses vidám színek, zöld környezet, hegyi levegő. A porta kicsit komolyabb volt, mint az eddigiek, kevésbé volt közvetlen. Sokkal tárgyilagosabb volt itt a kommunikáció, mint máshol. Ami nekem nem jelentett problémát, de valakinek ez egy kicsit negatív színben tüntetheti fel a hotelt. Amikor felmentem a szobába láttam, hogy az erkély és a kilátás az, ami nekem a legjobban fog tetszeni és ahol a legtöbb időt tölteném, ha már nem lenne ősz és nem lenne kicsit nyirkos és hűvös az idő.
Ez a terasz igazán ámulatba ejtő

A mosolyom viszont egyáltalán nem őszinte. Vége már a nyárnak, vége bizony, de annak aki szenvedélyes utazó, mint én vagyok ne akadály sem az eső, sem a szél, sem a vihar, egy kis hulló falevél pedig meg se koccan. Igazán üdítő ez a környezet. Bátran ajánlom mindenkinek, aki egy kicsit is szereti a környezetet, az erdőt és a finomabbnál, finomabb ételeket. A képek is magukért beszélnek. Miután kipakoltam rájöttem, hogy a memória kártyáim feladták a szolgálatot, már sokadik kártyám megy tönkre mostanában és a laptopom sem ismerte fel és kiborultam. Így segítséget kértem a recepción, ahol mondták, hogy van vendég gép, ami egyébként semmire sem jó. Csak és kizárólag arra, hogy az ember internetezhessen rajta. Se egy program, se egy sajátgép. Ezért visszamentem, hogy hátha segítenek nekem mégis, hiszen nem vírust küldök a gépükre és még csak nem is teszem tönkre azt, hanem egy formázásra kérek engedélyt, amit természetesen nem kaptam meg. Részben érthető az óvatosság, részben ilyenkor mérlegelni szerintem azt is, ki is az, aki a szívességet kéri és mi az, amit kér. Tudniillik a formázás veszélytelen egy másik számítógépre, mert azt jelenti, hogy mindent totál töröl a memória kártyáról. Tehát, ha vírusos is lenne, az is elszáll, a formattal. Kétségbeesetten kérdeztem, hogy hol találok egy internet kávézót vagy valamit, ahol kicsit többre használhatom a gépet, mint sima netezés. Közvetlen közelben sehol, pár faluval odébb talán van erre lehetőség kaptam a választ, míg végül egy fiatal ember segített a saját gépét adta oda arra az egyetlen percre, amíg megcsináltam a memória kártyám. Létszükség volt ez, hiszen a fényképezős képeim nélkül, ez a bejegyzés is üres lenne. Volt min izgulni, de minden jó, ha a vége jó. Gyorsan kaptam is az alkalmon és elmentem a hotel közvetlen környezetében sétálni egyet. Igazán felfrissített a séta. Aztán következett a bőséges, háztáji vacsora, igazán exkluzív menüvel. Fogas és Narádvölgyi szarvas, marha babgulyás várt többek között a svédasztalos vacsora helyszínen, mely elképesztően gyönyörű panorámával és elegáns terítékkel, kifogástalan minőségben fogadott. Nem tagadom, hogy a minőség lenyűgöző, minden passzol mindennel, még az apróságokra is ügyeltek. A pincérek kedvesek, az italok finomak. A romantikára vágyóknak itt minden adott. A kielégítő vacsora után a wellness felé vettem az irányt, ahol lábat lógattam és ellazultam.

Ennyi fért bele az indulás napjába. Szerintem pontosan így volt kerek egész ez a nap.
Természetesen nem kellett az álommanó, hogy egy jó mélyet aludjak, elég volt hozzá a szoba igazán kényelmes ágya.
Első nap röviden: Utazás - becsekkolás - rövid séta a környéken - vacsora és wellness. 

Norina

Megjegyzések