Minden nap Valentin nap 207/365

Útinapló

Az újdonság ereje, mert utazni jó.

 „Cool Traveller NEVER SLEEP!‟ A jò Utazó soha nem alszik!‟ - Norina

M á t r a s z e n t i m r e

Parádfürdő


Hogy miért is utazok én? Mindig másért. Most a gyógyulás lesz a célom és én hiszek benne, hogy sikerül és ez számít csak. Mert az embernek szüksége van a hitre. Van egy pozitív polcom, egy gyógypolc tele olyan könyvekkel, melyek motiválnak. Hiszen én szeretem az ösztönzés kreatív formáját alkalmazni másokkal szemben is, de sokkal inkább magammal szemben. Szeretek írni, szeretek utazni, szeretek fotózni. Ez vagyok én. És nagyon büszke vagyok mindenre, ami velem történt és történik. Ugyanis semmi, de semmi szégyellnivalóm nincs a világon. Igazán kiegyensúlyozott az életem, melyet nem teszek másoktól függővé. Egy nagyon egyszerű példa. Emlékszem, hogy az esküvőnk előtt nem általam szóba senkivel, aki az időjárásról akart beszélni velem. Még egy vad idegen fodrásszal sem, aki pár nappal előtte vágta az akkori még Vőlegényem haját és elkezdte, hogy ezt meg azt hallotta. Én meg mondtam erőteljes hangvételbe, hogy fejezze be, mert erről nem szeretnék beszélni. Hiába tűnhettem bunkónak ezt éreztem helyesnek. Mert mélyen, erősen, szívből hittem abban, hogy jó idő lesz, mindegy mit jósolnak a vészmadarak. És tényleg nem néztem sem tv-ben, sem interneten időjárás jelentést, mert mitől lenne jobb nekem, ha előre beparáztatom magam feleslegesen, amikor láttunk már csodákat. Tehát a megérzésemre hallgattam és igazam lett.

Igyekszem most is így tenni, nem szeretnék senkit megbántani, ahogy akkor sem szerettem volna, de ha én hiszek valamiban az valóra válik és erről megvagyok győződve. Nem érdekel, hogy mások szerint hülye vagyok, mert nem az számít, hogy ki mit gondol, hanem, hogy én mit érzek. Ez a legfontosabb. Egy sokkal régebbi történet, 2009-ben teljesen egyedül találtam egy Európai Uniós pályázati lehetőséget és megkerestem hozzá a szervezeteteket és megírtam a pályázatot és meg is nyertem azt. 8 évvel ez előtt, 21 évesen. El is utaztam és élveztem is. Amikor hazajöttem, eldöntöttem, hogy egy éven belül újra repülök, pedig semmi körülmény nem volt adott hozzá és így is lett. Nem beszéltem róla, hogy ne nézzenek hülyének, de hittem benne.

Még középiskolás évek alatt pályáztam egy szintén Uniós diákújságíró képzésre, kijutottam és majdnem megnyertem.

Erről még soha nem beszéltem, de eldöntöttem, hogy melyik évben találom meg a Nagy Ő-t. Tényleg kitűztem, hogy 2013.december 31-ig rám talál a szerelem, ha nem irány Amerika. Ezt se mondtam senkinek, sok csalódás, közeledett az év vége, leszerveztem egy Osztrák utat, melyre el is mentem, minden készen állt Amerikára. Nem kerestem, nem mentem utána a szerelemnek, de megjelent méghozzá olyan formában, amilyenben nem vártam és azóta is velem van. És kb 1 hónap alatt kiderült, hogy ennek nem lesz vége, mert ez valami más. Egymásra találtunk, pont úgy ahogy a mesében illik. Később már nem voltak konkrét gondolataim a folytatásról, mert nem volt rá szükség. Minden ment a maga útján erőltetés és ráakaszkodás nélkül. Egyetlen valamit tudtam mindig is, hogy hol akarok majd férjhez menni. Az álmom teljesült, bár nem volt egyszerű, hogy minden adott legyen, de teljesült, mert hittem benne. Saját otthonról soha nem is álmodoztam, egészen addig, amíg 1 hónaposan el nem költöztünk Angliába, ott kiderült, hogy mi leszünk a zsák meg  a foltja, és az is körvonalazódott, hogy együtt szeretnénk otthont teremteni, megtörtént. Hittünk egymásban az elejétől fogva. Pedig azért az élet különös eseményeket sodort elénk, mégis mindent együtt oldottunk meg.

Elkezdtem egy két éves sulit is, melynek fél múlva vége. Elkezdtem és megcsinálom.

Mint, amikor bicajom se volt vagy 10-15 éve, de 2014. nyarán vettünk egyet és körbetekertük a Balatont, úgy, hogy nem ültem biciklin ezer éve.

Vagy amikor megnyertem a logópályázatot és elmentünk Romániába 4 napra vagy amikor aláírtam a könyvem kiadásáról szóló szerződést.

Sok esemény van az életemben, amire nagyon büszke vagyok és amit a hittel értem el. Nyilván egyszerűbb azt mondani, hogy pusztán szerencse kérdése, de nem hiszem.

A bloggerkedés mindig is a szívem egyik csücske marad.

Könyveket kapni ajándékba, kiadóktól, íróktól és a Kildarától mindig is életem egyik legjobb lehetősége lesz. Melyet köszönök kedves Kildara. Szeretek a csapat része lenni, mert kitartó és energikus közösség. Megtiszteltetés számomra, hogy emberek kíváncsiak a véleményemre.

Volt olyan munkahelyem, ahonnan pár hónap után eljöttem, mert nem beszéltek velem megfelelően majdnem elérték, hogy még én szégyelljem magam. De nem tettem, mert nem én vagyok, aki nem tud csapatban dolgozni, csak bizonyos viselkedéseket nem tűrök. Szerencsére jogom van választani.

A saját vállalkozásomat elindítani, az egyik legjobb volt, ami valaha történt velem, csak sajnos a betegség egy kicsit késlelteti a munkát a kórházba járás nem éppen nagyszerű időtöltés, de néha meg kell állni, le kell tenni a lantot és el kell kezdeni önmagunkon dolgozni, hát én pontosan ezt fogom tenni. Elutazok pihenni, hogy meggyógyuljak és egy teljesen új emberként térjek vissza.

A felkérés, hogy hotelek-t és a színvonalukat tesztelhetem, pedig elmondhatatlanul nagyszerű érzés. Köszönöm szépen a lehetőséget


Hotel Eger & Park****-nak és a Centrooms Park-nak illetve a Hotel Narád & Park**** -nak. Számomra ezek a dolgok jelentik az ajándékot az élettől.

És, hogy akkor jön ide a gyógyulás?

Úgy, hogy vannak dolgok, amik fájnak és bizony a fájdalmat is gyógyítani kell, hogy a helyére valami egészen új dolog költözhessen. Méghozzá az öröm. Annak a ténynek az öröme, amire oly régóta vágyom/vágyunk. Most sincs más dolgom, mint eddig, csak hinnem kell benne és szívből akarni és, hogy ezt hogy kötöm össze az utazással?

Úgy, hogy az utazás célja most a testi és lelki feltöltődés, a gerinc fájdalmaim helyretétele, a vitaminhiány pótlása, a stressz mentes létezés elsajátítása és a nyugalom megteremtése. Igen egy gyógymasszőr, egy gyógyvizes kezelés csodákra képes. Így hát én most a csoda felé veszem az irányt a Hotel Narád & Park**** welleness részlegét egész biztosan magamévá teszem. Az úszás ugyanis az egyik legjobb gyógymód a hát és gerinc fájdalmakra. Szerencsére itt lehetőség van egészséges életmód jegyében étkezni így el tudom kezdeni a felkészülést a fehér liszt és cukor mentes étrend kialakítására, mert bizony ezek nem túl hasznos élelmiszerek. Mondhatni nagyon kártékonyak. A Sókád egész biztosan megtisztít minden méreganyagtól. Én hiszek benne.

Parádtól egyébként 25 km-re található ez a fantasztikus szálloda. És hogy miért olyan különleges ez a Parád? A következő bejegyzésem témája a Mátraszentimre szomszédságában található Parád illetve Parádfürdő lesz.

Norina

Megjegyzések