Minden nap Valentin nap 205/365

Útinapló

Az újdonság ereje, mert utazni jó.

 „Cool Traveller NEVER SLEEP!‟ A jò Utazó soha nem alszik!‟ - Norina

M á t r a s z e n t i m r e

Csörgő-patak völgye


Nem minden utazás csak kikapcsolódás, nem minden kikapcsolódás csak utazás. - Norina

Csordogál, zúdul, tajtékzik. Ezernyi arcot ölt a vízfolyam. Csobog, csacsog, csörög. Ahány kis patak, annyi hangulat. Ágasvár alatt a Csörgő-patak komponálja völgy zenéjét. írta: szepvilagunk.com

Mátraszentimre Mátraszentistván-tól kb 5 km-re található, maximum 5 perces kocsiútra egymástól. Nagyon közel van egymáshoz a két település. Mi biztosan túrázunk majd egyet ezen a csodás vidéken.

Egy kis kedvcsináló addig is:

A Mátra nyugati felében iparkodó Csörgő-patak Mátraszentistván alól, három kisebb patak (Hutahelyi-, Nárád- és Gedeon-patak) összefolyásából indul Mátrakeresztes felé, hogy onnan további egyesülések után Kövecses-patak néven folytassa útját a Hasznosi-víztárolóba. Nevét annak köszönheti, hogy a patak medrének milliónyi kisebb-nagyobb köve erősebb vízsodrás alkalmával egymáshoz ütődve csörgő hangot hallat. 
A kedves csörgő hang azonban félelmetes robajjá is válhat, mint történt 2005. április 18-án. Ekkor, az egy óriási felhőszakadás következtében a völgyekben felgyülemlő víztömeg elemi erővel, sárfolyamként zúdult alá hatalmas köveket, sziklákat sodorva magával. Mátrakereszteshez érve hidakat, házakat rombolt le sokmilliós károkat okozva.
Többségében azonban békés e kis patak és a vízfolyás mentén vezető turistajelzéseket követve nagyszerű élményekkel gazdagodik, aki végigkíséri a kisebb-nagyobb sziklákon, kavicsokon bukdácsoló kis hegyi ér útját.
forrás: szépvilágunk.com

K Ö S Z Ö N Ö M  A  L E H E T Ő S É G E T
ÉS A SZÁLLÁST


Hotel Narád & Park**** mesébe illő vidéken található ez a mesebeli szálló. Ami már a képei alapján is lenyűgözött.Amit az oldalon érdemes elolvasni: 

Hasznos információk: 
- A szobáikat az érkezés napján 15:00 órától biztosítjuk valamint az elutazás napján 10:00 óráig állnak a Vendégek rendelkezésére.
A Szálloda szívesen fogadja a kisállatokat (felár ellenében). 

ISMÉT EGY CSODA VÁR RÁM!

Norina

Megjegyzések