Minden nap Valentin nap 204/365

Útinapló

Az újdonság ereje, mert utazni jó.

 „Cool Traveller NEVER SLEEP!‟ A jò Utazó soha nem alszik!‟ - Norina


M á t r a s z e n t i m r e


Mátra Ásványház

Nem minden utazás csak kikapcsolódás, nem minden kikapcsolódás csak utazás. - Norina


Elfordul, hogy az ember azért utazik, hogy nyugalmat találjon, önmagára találjon, hitet találjon. Elfordul, hogy az ember azért utazik, hogy csak utazzon, csak világot lásson, csak ismerkedjen  különböző kultúrákkal, különböző gasztronómiákkal.
Előfordul, hogy az ember azért utazik, gyógyuljon, gyógyítsa a lelkét, a szívét, a testi sebeit.
Mindenkinek mást jelent az utazás. Valakinek laza szórakozás, valakinek komoly életvitel javítás. Mindenki eldöntheti miért is utazik. Hogy én miért utazom, mert ez a szenvedélyem. Ez az, ami boldoggá tesz. Viszont ez a mostani utazás kivételt képez az eddigi hagyományos utazásaim alól. Most részben lesz csak üdülés, mivel mostanában sajnos levett a lábamról egy olyan esemény, mellyel meg kell küzdenem, mert meg szeretnék gyógyulni, mint lelkileg, mint testileg és újra értékesnek, fontosnak, energikusnak, gyógyultnak szeretném érezni magam. Ezért kihasználom ezt a 3. lehetőséget, amit egy szálloda lánc nyújtott nekem az idei évben. 2017 tavaszán, és nyár elején kétszer megfordultam Egerben. Talán, aki rendszeresen olvas emlékszik a Hotel Eger & Park****-ban és a Centrooms Park-ban töltött hosszú hétvégémre. Ez a két utazás a valódi punnyadásról és szórakozásról szólt a mostanival ellentétben. Most is nyaralunk, de valahogy ez most mégis más lesz. A lehetőség már egy ideje adott az indíttatás, meg sajnos komolyabb, mint hittem valaha is. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer ennyire komoly problémák közepette találom magam. Viszont, hiszem, hogy mindent alakíthatunk, mindent befolyásolhatunk és mindenen segíthetünk. Csak meg kell találni a számunkra legmeglelőbb gyógymódot, lehetőséget, amivel segíthetünk magunkon. Így én kerestem, kerestem a választ a kérdéseimre és remélem hamarosan meg is találom azokat a hiányzó momentumokat, amik teljessé teszik az életem jelenét és jövőjét. Tartsatok velem ezen az utazáson, hiszen rendszeresen fogok publikálni róla. Talán aki rendszeres olvasó azzal is tisztában van, hogy a nyáron nem írtam önálló írásokat, egyéni véleményeket. Nem meséltem, mert jöttek a szavak, nem jöttek a gondolatok, de mivel vállaltam, hogy egy éven keresztül írok mindennap a Valentin-napról, így nem szerettem volna csődöt mondani kitaláltam, hogy megmutatom milyen romantikusak is a mai fiatalok, milyen csodás lánykérések vannak a jelenben is és milyen szerelmes az emberek, ha énekelni kell.. Mindenki dalban mondja el.. Igaz? Így összeszedtem jó néhány a szívemhez közel álló örökzöld slágert, amivel majd ezt a hónapot dobom fel. Éjjen a szeptember és a szerelmes nóták, no meg ez a friss kiruccanás a Mátrába. Az utóbbi hónapokban bezárkóztam, most újra kinyílok és szívből formálok véleményt egy számomra új helyszínről és a körülötte lévő csodákról.

Az utazás lehet feltöltődés, lehet relaxáció és lehet gyógymód is. - Norina

Hello Mátra, jövök!

H a m a r o s a n!

Az egyik legszimpatikusabb Mátraszentimrében, hogy itt található a Mátra Ásványház. Egy kis kedvcsináló ehhez a csodás látványossághoz.

Mindig alaposan utána olvasok mindennek, mielőtt útnak indulok. Saját tapasztalat híján, egy kis interneten talált kedvcsinálót csatoltam a mai bejegyzéshez. Források természetesen feltüntetve az adott szakaszokon.

K Ö S Z Ö N Ö M  A  L E H E T Ő S É G E T
ÉS A SZÁLLÁST

Hotel Narád & Park****ISMÉT EGY CSODA VÁR RÁM!
Norina

Az ásványgyűjtésnél fontos, hogy megfelelő ismeretek és védőfelszerelés birtokában vágjunk neki a kalandnak. A megfelelő ismeretet a Mátra Ásványház geológusai biztosítják, míg a védőfelszerelést (fejvédő, szemüveg, kesztyű) és gyűjtő eszközöket (kalapács, véső, ásó, hátizsák, aranymosó tál és aranymosó pad) a Mátra Ásványház adja a túra idejére a résztvevőknek. Fontos, hogy a túrákra olyan ruhát vegyünk fel, amit nem sajnálunk összepiszkítani, elszakítani és mivel sokszor guggolva folyik a gyűjtés, a ruha ilyen helyzetben is fedje a derekat.

A Mátrai ásványgyűjtések alkalmával kiváló családi program a Mátra Ásványház kiállításának megtekintése, ahol a talált ásványok vágása és csiszolása is megvalósítható a berendezett ásványcsiszoló műhelyben.
Forrás: asvanytura,hu

Hotel Narád & Park Mátraszentimre központjában található 4 csillagos hotel éppen egy km távolságra a Mátra Ásványháztól.

150 m2-es kiállító térben az ásványok és fosszíliák klasszikus bemutatása mellett helyet kapott egy UV szoba is. és egy működő ásványcsiszoló műhely életébe is bepillantást nyerhet a látogató, valamint lehetőség van az aranymosás kipróbálására, és szervezett ásványgyűjtő túrákon részt venni.

A múzeum a Magyarországon talált ásványokon kívül szép kollekcióval rendelkezik a nagyvilágból is. Az UV kamrában az ultraibolya fény ásványokra gyakorolt hatását lehet megfigyelni. A gyerekek kipróbálhatják az aranymosást.

Magyarország legmagasabb településén, a festői szépségű Mátraszentimrén nyitotta meg kapuit a Mátra Ásványház.

Ez a hely nem csupán egy ásványokat bemutató múzeum, létrehozói ennél komplexebb szolgáltatást kívánnak nyújtani. A kiállítás mellett ezért csiszoló műhely, mikroszkóp használat, UV kamra, ásványgyűjtő és aranymosó foglalkozások is szerepelnek az Ásványház repertoárjában.

A kiállítótér mintegy 150 m2-es.

A látogatók hazánkban egyedülálló módon bepillantást nyerhetnek a pincerészben kialakított ásványvágó-és csiszoló műhely életébe is, ahol síkcsiszolatok, marokkövek és ékszerek készülnek.
Az Ásványház boltjában sokféle ásvány/ féldrágakő ékszer, többek között ezek a helyben, kézzel készített ékszerek is megvásárolhatóak. 

A múzeum a Magyarországról és Romániából származó ásványokon kívül szép kollekcióval rendelkezik a nagyvilágból is. A gyűjtemény bemutatása 3 teremben történik. A mikroásványok rejtett világa iránt érdeklődők a kihelyezett mikroszkópok segítségével tanulmányozhatják az apró csodákat. Az UV kamrában az ultraibolya fény hatására „világító ásványokra” csodálkozhatunk rá.

Az Ásványház iskolai csoportokat, napközis táborokat külön is fogad, számukra egész napos külön programokat szervezve, ahol a gyerekek olyan élményekben is részesülhetnek, mint például az aranymosás kipróbálása valódi aranymosó gépeken, vagy igazi aranymosó tállal.
forras: matrahegy.hu

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések