Minden nap Valentin nap 120/365

Védekezünk? Egyfolytában csak magyarázkodunk, csak megfelelni akarunk, csak mentegetőzünk. Csak állunk egy helyben és nem lépünk. Nem mozdulunk, nem élünk. Csak vagyunk. Csak létezünk. Óvjuk magunkat mindentől, óvatosak vagyunk. De miért? Mitől félünk? Miért rettegünk? Miért nem élünk? Miért élünk, ha nem merünk élni? Mi az oka a létezésnek? Mi az oka a világra jövetelnek? Mi az oka annak, hogy vagyunk, hogy vagyok? 

Engem érdekelnek az elgondolkodtató filozófiai elméletek. Engem mindig is érdekelt a világ meggyarázhatatlan létezése. A gondolati világ vonz. A könyvek, az olvasás, a szavak, az izgalmas történetek. Az én életem nem egy átlagos élet. Nem azért, mert könnyű, mert minden a kezem alatt van, mert jó helyre születtem. Pont, hogy nem!!! Illetve mégis! Kinek mi a jó? Ez egy olyan szubjektív dolog, amit nehéz lenne megmagyarázni. Van sok akadály, sok próbatétel, van sok nehézség, én mégsem adom fel. Mert a valóság az, amiben hiszünk, az amit elképzelünk. Az ami, mi magunk vagyunk. Életutak, élettelen mindennapok, életteli pillanatok. Vajon melyikben élek? Az élettelenben, vagy az élettel teliben? Unalomban vagy izgalomban. Is-is! Vannak élethelyzetek, amiben igazán érzem jól magam. Vannak időszakok, amikor világgá futnék, amikor nem értem, miért vagyok én ezen a fantasztikus világon, és meddig van időm, meddig lesz holnapom, mikor jön örök álom és akkor vajon mit fogok érezni, ha eljön. Miért van az, hogy valakinek csak pár nap vagy év jut másoknak meg akár 100 is. Mitől függ? Tőlünk? A környezetünktől? A döntéseinktől? Vagy talán a sors szándékától? Mit hoz a jövő? Meddig van még jövő? Meddig és milyen szándékkal? Mi a szándéka velem a világnak? Ha nem az, hogy átlagos életem legyen, akkor mi? Hogy miért nem átlagos? Olvass és megtudod.

Válság. Talán ez egy remek kifejezés. Vagy ez a kifejezés! Válságban élünk! Válságban, de milyenben? Emberiben, anyagiban, tárgyiban? Mi számít válságnak, és milyen hosszú ideig tarthat? Mikor kezdődik és mikor van vége?

Norina

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések