Minden nap Valentin nap 86/365

Mennyiért dolgozik a blogger?

Jó kérdés igaz? Mi az ára egy bloggernek? Egyáltalán ki fizeti meg? A napokban olvastam egy oldalon, mely egyfolytában fizetett hirdetésekkel hirdeti magát, hogy Bérelj bloggert! Hát ez a szlogen nem kicsit visszataszító nekem. Az említett oldal, 100.000 ft-t kér azért, ha az ember ír neki, hogy érdekli az ajánlata, ő fogja és az x százalékát lehúzza. Majd fölajánlja a bloggernek, hogy egy cég megkereste és ennyi pénzért ennyi munkát várna el cserébe.

Igen ám de ez a közvetítősdi még nagyon gyerekcipőben jár itthon. Még nincsenek kiforrott kapcsolatrendszerek sem közvetítők és bloggerk sem, közvetítők és cégek között. Nem szabad bedőlni az ilyen és ehhez hasonló hirdetéseknek. Egyelőre ez még nem szakma, bár nem kizárt, hogy hamarosan az lesz. Viszont nekem kicsit hasonlít a diákmunkához, amíg a diák megszakad, a közvetítője ül a babérjain. Persze egy diáknak egyszerűbb úgy, hogy a kezébe adják a papírokat és nem magának kell a munkát és a lehetőséget megkeresni. Hosszú távon így lesz ez egyszerűbb a bloggernek is. De, eleve az gyanús, aki kiír egy összeget, anélkül, hogy felmérné a terepet. Mert a közvetítők nem igazán akarnak dolgozni, azt csináljak, hogy kismillió e-mailt szétküldenek, majd innen-onnan kapnak választ és akkor talán összehoznak egy bloggert egy céggel. De e-mailt küldeni a blogger  is tud. Ha már közvetítő akarsz lenni, akkor legyél céglátogató és menj oda személyesen, vállald, hogy a cégeket felkeresed, és mutasd fel, hogy megállapodtál velük. A másik dolog meg vállald, hogy a bloggert mentorálod, ha már pénzt húzol le róla. Illetve vállald, hogy a munkádért cserébe munkát adsz, ha ezt nem teszed, sosem leszel megbízható ügynök. Szabadúszók pedig mindig is lesznek és ők a jobbak úgy gondolom. Szóval mérlegeld, hogy mennyi munkát fektetsz bele, mert a kevés munka sok pénz elv itt sem működik. Ahogy az élet semmilyen területén sem.

Bár mindenki azt hiszi, hogy ez nagyon könnyű tevékenység, pedig nem éppolyan szakma, mint bármi egyéb, ami azzal jár, hogy pénzt keresel vele. És igen attól, hogy valaki vállalkozó meg kell, keresse a napi betevőre valót. Tehát ugyanúgy dolgozik, mint az aki a munkáltatójához jár be nap, mint nap. Ha vállalkozol, ne azért tedd, hogy a semmivel keress pénzt, dolgozz sokat és a munkádért cserébe keress annyit, amennyi a te életszínvonaladhoz szükséges. 

Ez egyik kicsit eltért a Valentin-naptól, de ha megnézzünk sokszor összehozzák a szerelmesek ünnepét a pénzzel, mert úgy gondolja a világ, hogy a szerelem megvehető, pedig egyáltalán nem az. Természetesen a megélhetéshez kell pénz, de az érzelmek kimutatásához már kevésbé.

Napi Valentin-nap Norina szemmel: 


Napi egy ölelés, napi egy ajándék.

Norina

Megjegyzések