Minden nap Valentin nap 85/365

Norina szemmel.

Az újdonság ereje, mert utazni jó.

 „Cool Traveller NEVER SLEEP!‟ A jò Utazó soha nem alszik!‟ - Norina


Eger felé fél úton

Eger számomra nagyon különleges élmény volt, mivel a műemléki jelleg mellett a változatosság volt az egyik első benyomásom. Az évszázadok során olyan sok értékes eleme alakult ki ennek a városnak, hogy egy műemlékekben szegényebb település büszkélkedne azzal is, amit Egerben jószerivel említésre méltónak sem tartanak, vagy csak kifelejtenek a monológból, vagy csak az időhiány miatt maradt ki. A város egyéniségét kutatva tudatosan is elemezhetjük azt a hatást, amelyet már rövid itt tartózkodás után megérezhetünk. Az építészeti megjelenése hol nagyvonalúságával, hol pedig intimitásával fog meg. A hangulat egyszer komor, hősies és lenyűgöző, máskor egyszerű és barátságos. Szekszárd azért nem a szomszédja, hosszú-hosszú út áll az előtt, aki ilyen messziről indul, mint mi.. de mindenképpen megéri! A szálloda, ahol megszálltunk megmutatta azt amit egy átlagos turista nem vesz észre. Két délelőttöt csak mászkáltunk, ismerkedtünk a nevezetességekkel. És csak a központot, szűk belvárost ismertük meg valamennyire, már alig várom, hogy megismételjük ezt a kis kiruccanást! Eger vonzáskörzete sem utolsó szempont az ulticél választásnál, hiszen, a Magyarország legmagasabb pontja a szomszédban van. 
Mit ér a vagyon önmagában? Mit ér a gazdagság, ha nincs mellette szeretet és egészség. Mit ér az élet, ha nem vagyunk elégedettek, boldogok, és önmagunk számára sikeresek. Muszáj harcolni azért, ami minket lelkesít. Muszáj tenni valami jót és muszáj elengedni a rosszat. Mindannyiunk életében vannak negatív események, vannak problémák, de úgy gondolom, hogy ideje elengedni minden nativitást.

Kell a kikapcsolódás, kell a lazítás néha mindenkinek. Tényleg. A legjobb gyógyszer lehet akár az olvasás, a wellness, akár a masszázs, akár a séta, a túra, akár csak leülni egy padra. Majdnem, hogy teljesen mindegy, a lényeg, hogy tessék csinálni valamit és csak annak a véleményére adni, aki segít, abban, amit elszeretnénk érni, meg lehet találni a támogató embereket, ha az ember hisz abban, amit csinál. Szóval én már 7 éve hiszek ebben.
És nagyon megtisztelő számomra, hogy a Hotel Eger & Park**** engem bízott meg azzal a feladattal, hogy adjam önmagam, megkötések nélkül írjak, arról, amit tapasztalok, őszintén, nyíltan, hitelesen. A szálloda nem szólt bele semmibe, teljes szabad kezet kaptam. Ilyet itthon még nem sok helyen tapasztaltam. Ez igazán tiszteletreméltó dolog. Azt jelenti, hogy megbíznak bennem és a hozzáértésemben, az ösztöneiben, a stílusomban. Ugyanakkor azt is jelenti, hogy magukban is hisznek, nincs mitől félniük, hiszen állandó színvonalat nyújtanak. Ez egyfajta bizalmat adott ismeretlenül is. Gondolom mindenki ismeri az érzést, amikor egy adott hotel képeit nézegeti és túl dicsérik magukat, és bennem meg ott van, hogy ez tényleg ilyen tökéletes? - ilyen egész egyszerűen nem létezik. És mégis. Persze értek már negatív csalódások szállásokkal kapcsolatban, mint anyagi, mint szolgáltatások terén. Jártam úgy Erdélyben, hogy nem volt se meg víz, se áram. :D Vagy, hogy az ár nem annyi volt amennyi. Ilyen apróságokba több rendszeres utazás során könnyen belefut az ember.

Megjegyzések