Minden nap Valentin nap 83/365

A kis érzékeny mimóza

A képek a bizonyítékai a pillanatnak, amik oly gyorsan tovaszállnak. A képek azok, amiket majd az unokáimnak is mutogathatok, amik előhozzák, a sok szép emlékem!!!


Mai bejegyzésemben kicsit eltérek a mostanában megszokott témáimtól és egy beszámolót írok Nektek a napjaimról.

A telihold jegyében az elmúlt pár hónapom kissé kavarcosra sikeredett. Azt tudtam magamról, hogy ha telihold van akkor én kicsit tovább vagyok fönn, mint szoktam. Kevésbé alszom el korán. Egyszerűen nem vagyok annyira álmos ilyenkor. Most viszont egyéb "tüneteim" is jelentkeztek. Ingerültebbé, visszahúzódóvá, érzékenyebbé váltam. Amúgy is mimóza a lelkem, de most valahogy ez különösen kiérződött és ezt a környezetem is észrevette.

Rossz gondolatok rossz dolgokat vonzanak be. Ezért átalakításba fogtam, hogy virágozzon a lelkem és kinyíljon a szívem.
Ez a különleges növény, a mimóza,amely érintésre összezárja leveleit, viszont szemet gyönyörködtető aranysárga virágával kertünk különleges dísze lehet. Ismerjük meg ezt a kis érzékeny nebáncs virágot.
Edda szól, letöltöttem az összes albumukat és most őket hallgatom. Nemcsak azért, mert szeretem Pataki Attila hangját, szövegeit, stílusát! Hanem, mert számomra egy nagyon fontos eseményen szólt. És ez bizony még mindig hideg kirázással jár. Kicsit kikapcsolódom egy kis zenével, írással illetve rendrakással a gépemen, a szobámban, a világomban. Úgy döntöttem kihasználom a pihenés lehetőségét, ilyen úgyse sűrűn van egy évben. Plusz ez a pár nap rólam szól, arról, amit én szeretek illetve szeretnék és ez most a magány. Hogy kicsit tisztázzam az elmúlt hónapok zűrzavarait, egyvelegeit és a gondolataimat. A tavaszi hétköznapok pont tökéletesek arra, hogy időt szánjak mindenre, amit mostanában elhanyagoltam. Volt olyan időszak, amikor még a telefonomat is lenémítottam, eldugtam a szekrényembe, erre a párnapra el akartam tűnni, csak semmi technika. Nem akartam senkivel beszélni, illetve, de akivel igen, azt kerestem én, ha arról volt szó. Átértékeltem sok mindent ez alatt az idő alatt. Beláttam dolgokat, fölismertem miben hibáztam eddig, és miken kell csiszolni. Mit kell erősíteni hogy a pozitív kép, ami alapjáraton én vagyok meg is maradjon. Ne legyek negatív állandóan szenvedő lány, akinek tulajdonképpen nincs is oka panaszra. Hiszen a körülményekhez képest fantasztikus életem van, amit volt idő, hogy nem értékeltem egy csöppet sem. Nagyon LÖKÖTT vagyok és még nagyobb őrültségekre képes. Szeretnék optimistán látni mindent és jól érezni magam. Hiszen az élet a nehézségek ellenére csodálatos dolog. Ha ezekbe a dologba belegondolok, óriási mázlim van. El kell ismernem, azt amit mutatok magamból, hogy nem csak a fényképeken vagyok magabiztos, mosolygós, elégedett. Az életben is ezt igyekszem sugározni.

Hiszen mi különbség van egy fotó és a valósság között? Nem sminkelem magam, a képeken se, nem öltözöm másképp a mindennapokban.. Egyszerű lány vagyok, de mégis különleges. Ahogy a maga módján sok ember az. Viszont ezt nem másoknak kell hangoztatnia felém, nekem kell éreztetni és mindjárt érdekesebb leszek. Ha van egy megfelelő magabiztosság bármit elérhetek. és nem csak én!! Te is kedves olvasóm, akárki is legyél! Valószínűleg sokan olvastok olyanok is, akikről nem is gondolnám. De ez nem baj, mert én a világhálót választottam a naplóm megírásának helyéül.. és egy cseppet sem bánom.. sokat olvastam az elmúlt napokban. Köztük a saját blogomat is 2010. március, amikor minden elindult.. Felszabadultan cserfes kislányként kezdtem el írni.. és szeretnék haladni az érett nő feléé.. hangsúlyozom, nem a felnőttségre vágyom, sokkal inkább a nőiességemet szeretném előhozni. Ez is egy pontja, az úgynevezett Boldogságtervemnek.

Ami azért hosszas folyamat lesz, de én állok elébe, azért vannak változások az életünkben, hogy fejlődjünk és mindenből tanuljunk. Szeretnék kifinomultabb lenni, meggondoltabb, kevésbé szeleburdi, szeretném végre a saját értékrendemet előtérbe helyezni és semmit nem sajnálni vagy akár szégyellni.

Szeretnék büszke lenni arra, hogy kis millió fényképpel rendelkezem, szeretnék büszke lenni a blogomra, szeretnék büszke lenni az életemre is!!!

Még akkor is, ha mások kinevetnek vagy kicsúfolnak, vagy gáznak tartanak, szimplán csak irigykednek… én nem hencegek semmivel, nem dicsekszem, egyszerűen csak élvezem a dolgokat, ha valakinek tetszik, az jó, ha nem akkor nem. Mindenkinek szíve joga eldönteni. Rengeteget gondolkoztam az elmúlt hetekben és még több időt fordítottam a cselekvésre, így újra hasznosnak érzem magam. Életteli erős nőnek!

Norina

Megjegyzések